3.3 Tekstit opettavat

Tutkimuksessa tuli ilmi myös kaunokirjallisuuden opettava vaikutus. Kirjallisissa vastauksissa useat henkilöt kertoivat kaunokirjallisuuden avaavan uusia näkökulmia. Eräs vastanneista myös yhdisti uusien näkökulmien tuovan mielenkiintoa, jonka hän puolestaan koki liittyvän elämänhaluun ja hyvinvointiin.

Uusia näkökulmia kaunokirjallisuuden koettiin antavan muihin ihmisiin sekä maailmaan, jota muuten ei tulisi huomanneeksi. Yksi vastanneista kertoikin, että hänelle on tärkeää kokea elämyksiä ja matkustaa paikkoihin joihin ei ehkä muuten olisi asiaa. Kaunokirjallisuuden kerrottiin myös lisäävän ymmärrystä ihmisestä, maailmasta, todellisuudesta ja totuudesta. Eräs vastanneista pohti kirjallisuutta myös taiteen näkökulmasta:

Ymmärrän taiteen tapana paljastaa sitä mystistä, salattua totuutta, joka on meille kaikille yhteistä mutta josta on vaikea saada suoraan selvää.”

Lisäksi tekstien koettiin opettavan oikeanlaista suhtautumista erilaisiin ihmisiin, asioihin ja ilmiöihin.

Myös tietojen oli havaittu syventyvän lukemalla ja kaunokirjallisuuden kerrottiin kerryttävän yleissivistystä. Lisäksi kaunokirjallisuuden mainittiin olevan helppo tapa altistaa itsensä vieraille kielille ja sitä kautta rikastuttaa kielitaitoaan. Eräs tutkimukseen vastannut henkilö olikin kokenut kirjallisuuden avulla oppivansa mm. sosiaalisesta maailmasta ja eri kulttuureista. Lisäksi vastanneissa oli myös henkilö, joka kertoi lukevansa oppiakseen itse kirjoittamaan.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Ilmiöpohjainen oppiminen, Kaunokirjallisuus ja hyvinvointi, Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s