4.2 Tutustu itseesi paremmin

Neulomisprosessin aikana opin, että käsityön avulla voi tutustua itseensä. Toisin sanoen, neulominen voi lisätä itsetuntemusta. Tämä johtuu todennäköisesti kahdesta tekijästä: työn visuaalinen suunnittelu kertoo tekijästään jonka lisäksi itse neulominen tarjoaa aikaa omille ajatuksille, jolloin ne myös voivat tulla työtä tehdessä esiin.

Olikin hyvin yllättävää huomata, kuinka neulomisen aikana omat ajatukset tulivat pintaan – omaan tietoisuuteen – ja niitä oli paljon. Neulominen toimi omien ajatuksien esiin tuojana huomattavasti tehokkaammin kuin esimerkiksi videoiden katseleminen, jota usein iltaisin harrastan.

Koska omat ajatukset eivät välttämättä aina ole positiivisia tunteita herättäviä, voi neulomisen aikana ja sen jälkeenkin huomata joutuvansa käsittelemään yllättäviäkin asioita. Ehkä jopa niitä asioita ja ajatuksia, jotka on painanut syrjään, mutta jotka kuitenkin ovat vain odottaneet sitä hetkeä jolloin niitä on mahdollisuus käsitellä. Neulomisen aikana jouduinkin useaan otteeseen ikään kuin pakon edessä käsittelemään tunteitani, eli harjoittamaan psyykkistä työtä.

Ei tule kuitenkaan unohtaa asioiden käsittelemisen kääntöpuolta – sitä vapauttavaa tunnetta kun on paininut itselle raskaiden asioiden kanssa ja päässyt niiden suhteen jonkinlaiseen lopputulokseen. Se ilmeisesti onkin psyykkisen työn tarkoitus, päästä asioiden kanssa jonkinlaiseen tasapainoon. Se voi kuitenkin olla pitkä prosessi, mutta uskoakseni useimmiten hyvinkin hyödyllinen.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Ilmiöpohjainen oppiminen, Luova toiminta kestävän kehityksen tukena, Onnellisuus 23.9.-11.11.2011, Psykologia, Tekstiilityö ja kestävä kehitys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s